top of page

Blog

Hier kun je al mijn avonturen en ervaringen lezen als geboortefotograaf. Want een avontuur is het zeker. Er is niks onvoorspelbaarder dan een geboorte... Dat heb ik inmiddels mogen ervaren. Het is ook altijd spannend. Maar ook kleine leuke of soms grappige details vind ik ook mooi om met jullie te delen.  Een geboorte door de ogen van een geboortefotograaf. 

DSC_0959.jpg
DSC_1079.jpg

01

De telefoon gaat, het is een feit. Mijn eerst bevalling!!

Ik ben goed voorbereid. De tas staat klaar. Ik zou nog even gaan sporten. Plotseling gaat de telefoon. Een goeie vriendin van mij is verloskundige in de buurt en die ging pijlen of ik een keertje mee mocht met haar naar een bevalling. (Super fijn om zo de eerst bevalling te mogen bijwonen). Ze zei: MARIEL JE MAG MEE!! Ik ga nu rijden, zorg dat je er zo bent. Mijn hart zat in mijn keel. WOW het zou gaan gebeuren. Geen tijd te verliezen, ik stapte met mijn tas in sportoutfit (hehe) in de auto. Mega zenuwachtig reed ik naar Buitenpost. En toen dacht ik, welk huis is het?!? Is ze er al? Kan ik aanbellen? Toen kwam ze naar buiten, de baby was al geboren. Deze baby had heel erg haast. Het was de ouders zo overvallen dat het zo snel ging. Ik ging met haar mee naar binnen. Heel spannend wat ik aan ging treffen. Ik kon mooi rustig wennen en ik ging onopvallend foto's maken. Van de dingen die ik zag en die mij opvielen. Ik maakte even een praatje met de ouders en wilde dat ze zich op hun gemak bij mij voelden. Het was natuurlijk een grote verrassing dat ik er ook bij zou zijn. De pantoffels stonden mooi onder de bank waar ze uiteindelijk was bevallen. Ik kon een mooie dierbare documentaire maken voor de ouders waar ze achteraf erg blij mee zijn. Zo konden ze in alle rust nog terug kijken naar de momenten vlak na de bevalling. Een bevalling is niet te regisseren, het loopt zoals het loopt... Daar ga ik nog wel vaker achterkomen denk ik!

 

De kop is er af! :) 

02

De 2e etage, afdeling E...

Een ritje naar het Mcl Leeuwarden! Ook dit keer mocht ik mee met mijn verloskundige vriendin. Ze ging met de ouders naar het ziekenhuis in Leeuwarden om daar poliklinisch te bevallen. Etage 2 afdeling E. Nou ik was echt (gelukkig) nog nooit in het ziekenhuis geweest. (ik kan het nu gelukkig blindelings vinden) Ik nam natuurlijk de verkeerde lift, van die dingen die je niet hoopt dat die gebeuren, gebeuren natuurlijk. Toen stond ik uiteindelijk niet bij de  verloskamers maar bij de kraamkamers. Gelukkig werd ik van de gang geplukt. Het was in de avond dus kon ook niet makkelijk iemand vragen. De moeder stond onder de douche haar weeën op te vangen en de partner zette het bad op. Ik moest even wennen aan een verloskamer. Die kende ik van de cursus maar had het nog nooit in het echt gezien. De ouders waren rustig en de verloskundige maakte alles mooi gereed voor de bevalling in de kamer. Ze waren een mooi team samen. Toen het kindje daadwerkelijk werd geboren, maakte mijn hart 1000 sprongetjes. Ik slaakte bijna een gilletje. WAUW!!!!!! ondertussen maakte ik ontzettend veel foto's. Wat magisch, wat onbeschrijfelijk mooi en puur dat ik dit mocht vast leggen voor deze ouders. Ik was helemaal hyped en zo ontzettend onder de indruk. Ik was na de cursussen goed bereid maar in het echt dit mee maken is toch wel heel indrukwekkend. Ik schrijf dit met een lach omdat ik alweer zoveel verder ben. Maar dit was wel echt hoe het avontuur begon. Mijn hart maakt nog steeds een sprongetje als de baby geboren wordt, magisch.

DSC_1398.jpg
DSC_1310.jpg

03

Project Name

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

04

Project Name

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

bottom of page